Välkommen till Vinden drar på Bassholmen
4 - 11 juli 2021

Den svenska västkusten är för andra gången platsen för Vinden Drar i Sverige. Mer tillgängligt än annars för danska och norska båtar. <

Vinden Drar 2021 äger rum 4 – 11 juli. På Bassholmen, den vackra skärgårdsön på svenska Västkusten. Men det blir i nedbantad form. Ingen spåkula i världen kan hjälpa oss att förutse smittspridning, mutationer, vaccinationsgrad, politiskt stängda gränser, eventuella ”hälsopass”. Eller vad var och en av oss själva väljer som strategi för eventuellt resande till sommaren.

Vi välkomnar alla men räknar med färre deltagare än vanliga Vinden Drar. Arrangörsgruppen behöver därför din hjälp. Före 24 april behöver vi kunna uppskatta hur många som - med förutsättningarna ovan - vill och planerar att komma till Bassholmen.

Vi har gästhemmets 39 bäddplatser och plats för tält men drar ner på andra fasta kostnader som extra bryggplatser.

Vi behöver veta om du/ni avser att komma, namn (vuxen/barn) och om det sker med båt.


Fyll i den här enkäten

eller svara per epost till 

michaelhalvarsson@hotmail.com

Efter 24 april meddelas anmälningsdatum och den då framräknade kostnaden för deltagande. Den hålls naturligtvis så låg som möjligt.

Arrangörsgruppen Vinden Drar 2020/21

Bassholmen (N58°14'29.58”, E11°30'22.67”) blir vår hemmahamn och centrum för veckan 4 till 11 juli. Ön ligger i mellersta Bohuslän strax söder om Lysekil. Bassholmen är hjärtat i Föreningen Allmogebåtar som vi längtat efter att få besöka på just det här viset. Vi har tillgång till hav och öar, ett vackert gästhem med många bäddar, fina marker för tält och vandring, bryggor, bastu, bad men även en gedigen samling allmogebåtar.

Ön nås med båt från tre håll via de så kallade Strömmarna. Med tåg når man Uddevalla för vidare färd med buss mot Grundsund, hållplats Kärlingesund. Parkering för bilar kommer att finnas på fastlandet vid Munkeby, Dragsmark.

Mer information om arrangemanget kommer under våren på den här sidan och i Facebook-gruppen Vinden drar.