Vinden drar på Bassholmen 4 - 11 juli 2021

Den svenska västkusten var för andra gången platsen för Vinden Drar i Sverige. Mer tillgängligt än annars för danska och norska båtar. Bassholmen (N58°14'29.58”, E11°30'22.67”) var vår hemmahamn och centrum för veckan. Ön ligger i mellersta Bohuslän strax söder om Lysekil. Bassholmen är hjärtat i Föreningen Allmogebåtar som vi längtat efter att få besöka på just det här viset. Vi hade tillgång till hav och öar, ett vackert gästhem med många bäddar, fina marker för tält och vandring, bryggor, bastu, bad och inte minst en gedigen samling allmogebåtar.

Vinden Drar 2021 hölls i nedbantad form med drygt 100 deltagare p g a pandemin som fortfarande höll världen i sitt grepp med smittspridning, mutationer, varierande vaccinationsgrad, politiskt stängda gränser, ”hälsopass” mm.

Veckans program, klicka här

Vi hade gästhemmets 39 bäddplatser och plats för tält, samt tillgång till en del av gästhamnens kaj där de tre gästande båtarna: segelsumpen Jehu från Åland, storbåten Fri från Norge och sillabåten Frida från Råå låg. Dessa tre båtar användes vid alla utflykter. Bassholmens egna båtar användes bara på korta demonstrationsturer med betrodda medlemmar i Föreningen Allmogebåtar som ansvariga.

Deltagarnas bilder från evenemanget hittas på Facebook-gruppen Vinden drar.